Türk Sağlık Sen üyeleri 23 Mayısta iş bırakacak

Türk Sağlık Sen, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için 22 Mayısta eylem, 23 Mayısta iş bırakı kararı aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Sağlık Sen üyeleri 23 Mayısta iş bırakacak

Türk Sağlık Sen'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Aile hekimliği sistemi içerisinde yer alan Aile Hekimi, Aile Sağlığı Çalışanları ve Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarının korunması için Sendikamız mücadelesine kararlı bir şekilde devam etmektedir.


Bu mücadele kapsamında Her cumartesi 1. basamak sağlık hizmetleri içerisinde yer alan ASM ve TSM' lerde iş bırakma eylem kararı alınmaktadır. Sendikamız iş bırakmayı kararlılıkla uygulayan ve kararlarını internet sitesinden cesurca yayınlayan tek sendika olmuştur. Sendikamız mücadelesindeki kararlılığını Sağlık Bakanlığı ile yaptığı tüm görüşmelerde de dile getirmiş, Cumartesi nöbetlerinin haksızlığını yetkililerin yüzlerine haykırmıştır.

Ayrıca Sendikamızca Aile Hekimliği çalışanlarının mağduriyetine neden olan 16.04.2015 tarih ve 29328 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikte yapılan değişiklikle cumartesi nöbetlerine 20 ihtar ceza puanı düzenlemesine ve 18 farklı değişikliğe karşı Danıştay'da dava açılmıştır.

Sendikamız İş bırakma eylemleri miting ve basın açıklamaları gibi konularda ortaklaşa hareket etmek adına STK'ların görüşlerini dikkate almaktadır. Cumartesi nöbetleri ile ilgili olarak özellikle birinci basamak çalışanlarının mesleki örgütleri ile ortak bir dayanışma içerisinde güçlü bir şekilde duruş göstermeyi her zaman önemsemiştir.

Paydaşların tamamını kapsamayan ve dayatmacı bir ruha sahip süreçlerden uzak durmuştur.

Bizim böylesine bir hassasiyet göstermemize rağmen TTB , SES ,Birlik ve Dayanışma Sendikası Aile hekimliği sistemi çalışanları adına 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde 3 gün süre ile iş bırakma eylem kararını sendikamız ve Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanları derneklerinin dışında alarak ilan etmiştir.

AHEF'le (Aile Hekimleri Dernekleri Konfederasyonu ) ve aile hekimliği komisyonumuzla gerçekleştirdiğimiz toplantıda 3 günlük iş bırakma eylem kararının sağlık çalışanları tarafından kabul görmediği, katılımın az olacağı, eylemlilik sürecini zayıflatacağı ve kamuoyu oluşturulamayacağı kanaati hasıl olmuştur. Şube başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde de büyük çoğunlukla aynı değerlendirmelere yer verilmiştir.

Bazı Sivil toplum örgütleri ve sendikalarının Aile hekimliği çalışanları adına 20.21.22 mayıs tarihlerinde 3 gün süre ile iş bırakma eylem kararına Sendikamız katılmayacaktır.

Sendikamız 22 Mayısta tüm Türkiye'de eylem yapacak ve 23 Mayısta'da nöbete gitmeme eylemine devam edecektir. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Haklı taleplerini dilekçelerle Bakanlığı göndereceklerdir ve basın açıklaması yapılacaktır.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının haklı davasında her zaman yanlarında olan sendikamızın Tüm şubeleri illerinde bu eylemleri yapacaktır.

Genel Merkezimiz ise İstanbul ve çevre illerindeki şubelerimiz ile birlikte geniş katılımlı bir eylemi 22 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirecektir.

İSTAHED (İstanbul Aile Hekimleri Derneği) ile yapılacak bu eylemde cumartesi nöbetlerinin haksızlığını bir kez daha kamuoyu ile paylaşacaktır.

Eylemde aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının taleplerini içeren dilekçeler Sağlık Bakanlığı'na gönderilmek üzere Halk Sağlığı Müdürlüğüne verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber